ماساژ جای زخم سزارین

سزارین (C-section) یک عمل جراحی برای به دنیا آوردن نوزاد است که منجر به ایجاد اسکار در سراسر شکم مادر می شود. از هر ۳ زن در ایالات متحده، ۱ نفر نوزاد خود را از طریق سزارین به دنیا می آورد ماساژ جای زخم سزارین می تواند به روند بهبود آن کمک کند و ظاهر آن را بهبود بخشد. البته باید با اجازه متخصص زنان این کار را انجام دهید پس باید صبر کنید تا اجازه ماساژ از سمت متخصص صادر شود. با مجله پزشکی ماماچه همراه شوید تا در این مقاله مزایای ماساژ جای زخم سزارین و نحوه انجام صحیح آن برایتان شرح دهیم.

 

انواع اسکار (جای زخم) سزارین

اسکارهای سزارین معمولاً حدود ۴ تا ۶ اینچ طول دارند. در ابتدا صورتی و متورم به نظر می رسند. با گذشت زمان آنها صاف و همسطح پوست می شوند.

  • ۱.اسکار سزارین عرضی: این شایع ترین نوع اسکار سزارین است. در امتداد پایین شکم، معمولاً در امتداد خط لباس زیر قرار دارد.
  • ۲.اسکار عمودی سزارین: این نوع اسکار اغلب در طول جراحی اورژانسی استفاده می شود زیرا به جراح زنان اجازه می دهد تا نوزاد را در سریع ترین زمان ممکن خارج کند. یک اسکار عمودی در امتداد پایین شکم بالا و پایین می رود.

 

نحوه تشکیل اسکار

اسکار یا جای زخم بخشی طبیعی از روند بهبودی است. هنگامی که پوست بریده شود یا آسیب ببیند، سلول های پوست ما شروع به رشد بافت جدید می کنند تا محل زخم پر شود. از آنجا، بافت اسکار ساخته شده از کلاژن بر روی پوست تشکیل می شود.

پیشنهادی  غذاهای ممنوعه در بارداری

 

سه مرحله اصلی بهبودی اسکار سزارین

  • ۱.مرحله التهابی سه تا پنج روز پس از جراحی ادامه دارد. در این مرحله خونریزی متوقف شده و جای زخم صورتی و متورم به نظر می رسد. این زمانی است که سلول‌های پلاکتی و گلبول‌های سفید خون به محل برش می‌روند تا خونریزی را متوقف کنند و به محافظت در برابر عفونت کمک کنند.
  • ۲.مرحله تکثیر حدود ۵ تا ۱۵ روز است. این زمانی است که کلاژن در محل برش تشکیل می شود. کلاژن لبه های پوست آسیب دیده را در امتداد برش به هم می کشد. در این مرحله، رگ‌های خونی جدید تشکیل می‌شوند و جای زخم ضخیم‌تر به نظر می‌رسد.
  • ۳.مرحله بازسازی آخرین مرحله از روند بهبودی است و می تواند تا یک سال طول بکشد. در این مرحله، جای زخم روی پوست صاف می شود و رنگ آن محو می شود.

 

چگونه ماساژ به بهبود سریعتر اسکار سزارین کمک می کند؟

اعتقاد بر این است که ماساژ اسکار باعث بهبودی و بهبود ظاهر اسکار می شود. ماساژ جای زخم سزارین می تواند با گذشت زمان به صاف و نرم شدن جای زخم کمک کند. همچنین مشخص شده است که ماساژ باعث کاهش درد و خارش در محل برش می شود.

حرکت دادن پوست اطراف جای زخم به شل شدن بافت اسکار و بهبود سفتی پوست کمک می کند. هنگامی که جای زخم خود را ماساژ می دهید، جریان خون در آن ناحیه افزایش می یابد. این به کلاژن سازی کمک می کند، که به بهبود سریعتر اسکار کمک می کند.

 

نحوه ماساژ جای زخم سزارین

قبل از شروع ماساژ اسکار، با جراح زنان و زایمان خود صحبت کنید. اکثر متخصصین زنان توصیه می کنند که سه هفته پس از جراحی برای شروع یک ماساژ معمولی صبر کنید چون پوسته اسکار شما باید قبل از شروع ماساژ از بین برود.

پیشنهادی  هر آنچه باید از هفته سی و نهم بارداری بدانید

وقتی برای شروع ماساژ آماده شدید، از روغن ملایمی مانند روغن نارگیل، روغن ویتامین E برای ماساژ استفاده کنید. انگشتان خود را با روغن آغشته کنید و از پد شست یا انگشتان خود برای ماساژ جای زخم استفاده کنید.

از حرکات دایره ای کوچک برای جابجایی جای زخم به اطراف استفاده کنید. از فشار کافی استفاده کنید که جای زخم بتواند حرکت کند اما نه آنقدر که ماساژ دردناک باشد. فقط به اندازه ای که راحت است از فشار استفاده کنید.

پس از ماساژ خود جای زخم، به سمت پوست اطراف حرکت کنید. به آرامی پوست را در تمام جهات فشار دهید و در عین حال فشار یکنواخت را اعمال کنید. هدف از بین بردن جای زخم از بافت زیر آن است.

سعی کنید جای زخم خود را به مدت ۱۰ دقیقه دو بار در روز به مدت حداقل شش هفته ماساژ دهید. سپس سه تا چهار بار در هفته موضع را ماساژ دهید تا جای زخم رنگ خود را از دست بدهد و صاف شود.

 

کدوم دسته از زنان پس از زایمان نباید ماساژ محل سزارین بگیرند؟

مهم است که قبل از شروع یک روتین روزانه ماساژ اسکار با متخصص زنان خود صحبت کنید. در موارد زیر ماساژ دریافت نکنید:

  • در صورت وجود جای زخم از ماساژ اسکار خودداری کنید.
  • اگر کمتر از سه هفته از سزارین شما گذشته باشد.
  • اگر بیشتر از دو سال از سزارین شما گذشته باشد (ماساژ در این مرحله احتمالاً مؤثر نخواهد بود).
  • اگر برش باز است.
  • اگر محل زخم شما علائم عفونت مانند افزایش درد، قرمزی یا تخلیه چرک را نشان می دهد.
  • اگر هر گونه عارضه ی غیرطبیعی در محل زخم دارید.

 

راه های دیگری برای مراقبت از جای زخم سزارین

برای مراقبت از جای زخم سزارین، محیطی غنی از رطوبت فراهم کنید. برای بهبودی موثر، ناحیه برش باید مرطوب بماند. با مامای خود در مورد نحوه انجام این کار صحبت کنید. آنها احتمالاً استفاده منظم از پمادهای مرطوب کننده یا پماد آنتی بیوتیک را پس از بسته شدن زخم توصیه می کنند.

پیشنهادی  هر آنچه باید از هفته سی و ششم بارداری بدانید

برای محافظت از جای زخم خود در برابر عفونت، محل را تمیز و مرطوب نگه دارید. پانسمان جراحی خود را یک بار در روز یا هر زمان که پانسمان خیس یا کثیف شد تعویض کنید. در حمام، جای زخم خود را به آرامی با آب و صابون بشویید. از شستشوی ناحیه خودداری کنید

در نهایت مراقب باشید که جای زخم خود را در برابر نور خورشید محافظت کنید. اسکارها در ۱۸ ماه اول پس از جراحی بسیار مستعد آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش هستند.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا