هر آنچه باید از هفته بیست و دوم بارداری بدانید

در هفته ۲۲ بارداری، فرزندتان (که الآن اندازه یک عروسک کوچک است) سرانجام مرز نیم کیلو را رد کرده است (۴۵۳٫۵). یعنی چقدر سنگین؟ دفعه بعد که به فروشگاه رفتید، یک بسته شکر، تقریبا نیم کیلویی را در دست بگیرید.

بچه، مژه و ابرو دارد. ابروها و مژه های عروسک کوچکتان هم به خوبی شکل گرفته اند، حتی موی بیشتری هم روی سر کوچک و بامزه اش در حال جوانه زدن است. احتمالا اگر می توانستید کوچولوی تان را از نزدیک و بصورت رنگی ببینید، شگفت زده می شدید! مو در این مرحله از رشد جنینی هیچ پیگمنتی ندارد، یعنی سفید روشن است. در ادامه در مجله پزشکی ماماچه، بیشتر با هفته بیست و دوم بارداری آشنا خواهید شد.

 

توانایی های گرفتن با دست در هفته ۲۲ بارداری

این هفته، کوچولوی عزیزتان با رشد حس لامسه، دنیا را بیشتر حس می کند. در حقیقت، توانایی گرفتن در او تقریبا کامل شده و چون هیچ چیزی در رحم نیست که او با دستانش بگیرد، ممکن است گاهی بند ناف را محکم بگیرد (نگران نباشید، به قدر کافی سفت هست که آسیب نبیند). حس بینایی هم دارد کامل تر میشود. جنین شما اکنون می تواند خیلی بهتر از قبل تاریکی و روشنایی را درک کند (حتی با آن پلکهای کاملا بسته). ولی به یاد داشته باشید، مگر مواقعی که چراغ قوه به شکم تان بتابانید (که البته می توانید این کار را بکنید)، اغلب درون شکم تان جای دنج و تاریکی برای بچه است. بچه همچنین می تواند صدای شما، ضربان قلب تان، قاروقور شکمتان و صدای گردش خون بدن تان را بشنود.

 

اندازه جنین در هفته 22 بارداری

 

 

رشد پا در هفته ۲۲ بارداری

در هفته ۲۲ بارداری، رحم تان حدودا ۲/۵ سانتی متر بالاتر از نافتان است. رحم با جست و خیزها و جهش های بچه بزرگ می شود. ولی رحم تان تنها چیزی نیست که این روزها بزرگ می شود. آیا به پایین، به پاهایتان، نگاه کرده اید؟ اگر مثل بیشتر مادران باردار باشید، متوجه میشوید که پاها هم رشد می کنند. گرچه بعضی افزایشها در سایز پا می تواند به ورم بارداری نسبت داده شود ولی دلیل دیگری هم برای افزایش سایز در بارداری وجود دارد. ریلکسین را به خاطر دارید، همان هورمون بارداری که لیگامنت ها و مفصل های اطراف لگن تان را شل می کند تا بچه بتواند آنجا جای گیرد (احتمالا همان هورمونی که شما را در طول بارداری به شدت بدترکیب می کند). خب، فرقی بین لیگامنتهایی که می خواهید شل شوند (مثل همان هایی که مال لگن اند) و آنهایی که ترجیح میدهید سرجایشان باقی بمانند (مثل آنهایی که روی پایتان هستند)، قائل نمی شود.

پیشنهادی  هر آنچه باید از هفته هشتم بارداری بدانید

نتیجه: وقتی که لیگامنت های پاشل شوند، استخوان های زیر آنها تمایل به فاصله یافتن پیدا می کنند که در نتیجه برای بیشتر خانم ها نیم یا یک سایز کامل، سایز پا افزایش می یابد. بطور ناگهانی و آزاردهنده ای کفش ها به نظر تنگ می آیند. اگر می خواهید به فروشگاه بروید تا یک جفت کفش جدید بخرید، آن کفش هایی را بخرید که راحت و جادار هستند از پاشنه های میخی اجتناب کنید، چون به قدر کافی، با حفظ تعادل تان با این شکم در حال جلو آمدن، مشکل خواهید داشت).

 

 

نکات تامل برانگیز هفته بیست و دوم بارداری!

  • رحم تان تمرین زایمان می کند؟ اگر در شکم تان احساس فشاری غیر طبیعی و بدون درد داشتید. این ها برکستون هیکها (Braxton Hicks) هستند که خطرناک نیستند و نشان می دهند تمرین های اولیه ی زایمان آغاز شده است.
  • در خطر زایمان زودرس هستید؟ دکتر ممکن است فیبرونکتین جنینی را آزمایش کند، پروتئینی که به کیسه آمنیوتیک رحم می چسبد. اگر این خطر هست، احتمالا دارو می گیرید تا از مشکلات پیشگیری شود.
  • اگر گرفتگی های ناگهانی پا یا پای بی قرار دارید، ممکن است دچار کمبود پتاسیم شده باشید. غذاهای غنی از پتاسیم مثل لوبیا سفید، ماست و موز به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

 

اندازه رحم و جنین در هفته 22 بارداری

 

 

افزایش بیش از حد وزن در بارداری

اگر متوجه شدید که طی بارداری بیش از اندازه افراط و ناپرهیزی کرده اید، نگران نباشید، بیشتر خانمها این تجربه را دارند. وقتی در پایان سه ماهه اول روی وزنه روید و بینید که وزن تان دوبرابر شده، این یعنی بیشتر از وزنی که برای بارداری توصیه شده است. گاهی اوقات به این دلیل است که به اندازه دو نفر غذا می خورید و گاهی به خاطر این است که برای رفع حالت تهوع مواد پر کالری می خورید. این اضافه وزن زمانی جدی می شود که بیش از حد استاندارد توصیه شده باشد.

 

خطرات افزایش بیش از حد وزن در بارداری

 

۱.افزایش ناراحتی

بارداری موضوع راحتی نیست و این ناراحتی ها با افزایش وزن دوچندان می شود.

پیشنهادی  هر آنچه باید از هفته اول و دوم بارداری بدانید

 

۲.فشارخون بالا

داشتن فشارخون بالا در سه ماهه دوم بارداری در زمان زایمان منجر به مشکلاتی میشود.

 

۳.پره اکلامپسی (فشار خون بالا)

فشار خون بالا منجر به مشکلاتی برای کلیه و کبد میشود. همچنین خطر محدودیت رشد داخل رحمی، جداشدن زودرس جفت و دیگر مشکلات را افزایش میدهد.

 

۴.دیابت بارداری

چاق بودن یا افزایش بیش از حد وزن طی بارداری شما را در معرض خطر دیابت بارداری قرار میدهد و ممکن است در آینده احتمال دیابت نوع ۲ را در شما افزایش دهد.

 

۵.بزرگ بودن جنین

هر چه شما سنگین تر باشید احتمال بیشتری هست که بچه بزرگ تر شود (ماکروزومی: بزرگی بیش از حد معمول) و یا منجر به این میشود که هنگام زایمان طبیعی نیاز به استفاده از پنس و وکیوم پیش آید. ممکن است حتی احتمال سزارین افزایش یابد (که پس از سزارین سختی های ترمیم و بهبود وجود دارد).

 

۶.زایمان زودرس

هر چقدر BMI بالاتر باشد احتمال اینکه بچه زودتر به دنیا بیاید بیشتر می شود که این موضوع خطرات بیشتری برای جنین را به همراه خواهد داشت، از جمله: مشکلات تنفسی، مشکلات شیر خوردن و مسائلی مربوط به رشد و یادگیری که در آینده مشخص میشود.

 

جنین در هفته 22 بارداری

 

چاقی و مشکلات همیشگی مربوط به سلامتی

اگر بیش از حد اضافه وزن داشته باشید، پس از زایمان برای کاهش وزن باید زمان طولانی تری صرف کنید این در صورتی است که طبق راهکارهای اضافه وزن بارداری پیش نروید. علاوه بر این زنانی که بیش از اندازه چاق می شوند و ظرف ۶ ماه پس از بارداری این اضافه وزن را از بین نمی برند، طی ۱۰ سال آینده در معرض خطر جدی قرار می گیرند که می تواند منجر به فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی شود.

هشدار: اگر در سه ماه دوم بارداری در هر هفته بیش از ۶ کیلو وزن اضافه کنید، مخصوصا اگر به نظر برسد به زیاد خوردن یا دریافت بیش از حد سدیم مربوط نباشد، باید با پزشک مشورت کنید.

 

قرار گرفتن در مسیر صحیح اصلاح وزن در بارداری

در این زمینه با پزشک و متخصص تغذیه خود همکاری کنید و طبق برنامه غذا بخورید.

 

چند راه حل کوچک برای اصلاح وزن در بارداری

غذاهای بدون کالری را قطع کنید.

تاکید بر مواد غذایی بدون کالری است، چون شما هنوز به غذاهایی با کالری مناسب برای تغذیه بچه احتیاج دارید. وزن کم کردن ایده خوبی نیست مخصوصا که باردار هم باشید، اصلا خوب نیست اما می توانید میزان افزایش وزن را کمتر کنید. خوراکیهای ساده، مغذی و کم کالری می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

 

بدن خود را غنی از مواد مغذی کنید.

با خوردن مواد غذایی سالم و به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی بارداری پیش روید. مراقب حجم غذایی که می خورید باشید. ممکن است ۱۹۸ خودمراقبتی هفته به هفته بارداری – راهنمای خودمراقبتی خانواده (۴)
مقدار غذایی که در رژیم برای شما در نظر گرفته شده کمتر از چیزی باشد که فکر می کنید.

پیشنهادی  آمپول دپومدروکسی پروژسترون استات

 

روی مواد غذایی موثر تمرکز کنید.

غذاهایی را انتخاب کنید که بتوانید در مقدار زیاد، بخورید (هم سیر شوید هم سیر بمانید) اما کالری بالا نداشته باشد: سبزیجات تازه برگ سبز و میوه ها به خصوص میوه های آبدارتر مثل خربزه، ماهی، گوشت مرغ و گوشت قرمز بدون چربی و بلغور جو. آب فراوان بنوشید علاوه بر آب میوه و نوشیدنیهای دیگر.

چربی های سالم در طی بارداری مصرف کنید.

برخی چربیها لازم هستند و برای دوران بارداری ضروری اند اما مصرف بیش از اندازه آنها باعث انباشتگی کالری می شود. پس نان را بدون کره بخورید، آبگوشت را حتما همراه با پیاز و سبزی خوردن مصرف کنید و غذاهای سرخ کردنی را به حداقل برسانید. در کنار غذا سالاد بخورید اما سس نخورید، بجای آن از دستور مناسب خانگی استفاده کنید.

 

طرز تهیه سس سالاد برای خانم های باردار

مواد لازم: دو قاشق غذاخوری ماست چکیده، پنچ قاشق غذاخوری ماست معمولی، پودر سیر یا سیر رنده شده، فلفل سیاه، نمک، پودر نعنا یا پونه خشک، نصف قاشق چایی خوری شکر، آب یک لیموترش بزرگ. همه این مواد را با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند و حالا این سس طبیعی و سالم را بریزید روی سالاد و از خوردن آن لذت ببرید:)

 

توصیه هایی برای پدران در هفته بیست و دوم بارداری

پدر شدن

همچنان وقتی که ماجرای تولد فرزند شکل جدی به خود می گیرد، فکرهایی درباره ی نوزاد به سراغ تان می آیند؟ نگران نباشید. این شرایط عادی است. وقتی که همسرتان ۲۲ هفته باردار است، ممکن است از خودتان بپرسید که شما چطور پدری خواهید بود، درباره سلامت نوزاد و مادر نگران باشید و یا از حرف خاصی که پزشک در آخرین ویزیت زده گیج باشید و فکرتان مشغول باشد. در اینجا راه هایی ارائه می شود که اطمینان قلبی خود را می توانید توسط آنها تقویت کنید.

۱.درباره ی بارداری و نوزادان زیاد مطالعه کنید. دانایی یک قدرت است.

۲.با همسرتان صحبت کنید. او احتمالا به اندازه ی شما عصبی بوده و کنترلش را از دست داده است. بیان کردن ناراحتی ها به هر دوی شما کمک می کند که آرام شوید.

۳.از راهنمایی هر پدر باتجربه ای در این زمینه استفاده کنید و به آگاهی خود بیافزایید. در نهایت با این طرز فکر آرام شوید که نابرده رنج، گنج میسر نمیشود.

 

سونوگرافی هفته ۲۲ بارداری

 

سونوگرافی هفته 22 بارداری

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا